.

οι άνθρωποι

οι άνθρωποι

Τα Ομηρικά έπη της Ιλιάδας και της Οδύσσειας εξυμνούν το γάλα που παρήγαγαν οι Θρακιώτες. Γάλα γλυκό και άφθονο, πυκνό και νόστιμο. Πίσω όμως από τη μοναδική ποιότητα αυτού του γάλακτος, γνωστού ήδη από την αρχαιότητα, υπάρχουν οι άνθρωποι. Οι οικογένειες κτηνοτρόφων που εργάζονται σκληρά σε φάρμες, για να μας δίνουν κάθε μέρα φρέσκο το γάλα που παράγουν. Οι άνθρωποι αυτοί συμβάλλουν στη τοπική κτηνοτροφία και παράλληλα στη διατήρηση της ζωής στα χωριά και στον ορεινό όγκο της περιοχής. Η δουλειά τους απαιτεί καθημερινή φροντίδα στη διατροφή και την υγεία των ζώων , την υγιεινή των εγκαταστάσεων, φροντίδα για το ίδιο το περιβάλλον. Υπεύθυνοι για την ορθολογική χρήση της γης και του νερού, βόσκουν τα ζώα τους στην προνομιούχα ύπαιθρο της Ροδόπης, τα αρμέγουν τρεις φορές την ημέρα, συλλέγουν το γάλα σε ειδικές παγολεκάνες, οι οποίες το διατηρούν υπό ψύξη μέχρι την ώρα της συλλογής του από ειδικό βυτιοφόρο του γαλακτοκομείου μας. Έτσι διατηρεί το γάλα τη φρεσκάδα του. Πολύ γρήγορα, επειδή οι αποστάσεις είναι μικρές, η πρώτη ύλη φτάνει στο γαλακτοκομείο και εκεί αρχίζει η επεξεργασία του γάλακτος. Ο Νομός Ξάνθης είναι ο πρώτος νομός σε κατά κεφαλήν παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα. Η "Ροδόπη" στηρίζει όλους τους παραγωγούς και συνεργάζεται άψογα μαζί τους, με στόχο την παραγωγή ασφαλούς, ποιοτικού γάλακτος. Η διατροφή των ζώων είναι καθοριστικής σημασίας για το γάλα που παίρνουμε. Οι ζωοτροφές είναι μη γενετικά μεταλλαγμένες, ενώ διενεργούνται διμηνιαίοι τακτικοί έλεγχοι στους παραγωγούς για την τήρηση της χρήσης μη μεταλλαγμένων τροφών. Γιατί το γάλα για εμάς είναι υπόθεση ζωής και περηφάνιας.
Γάλα πάνω απ΄ όλα!