Οι Άνθρωποι

Τα Ομηρικά έπη της Ιλιάδας εξυμνούν τη Θράκη αναφέροντας «Ο γιος του Αγήνορα, ο τρανός κι όμορφος Ιφιδάμας, αναθρεμμένος στην πολύκαρπη προβατομάνα Θράκη» (Ὁμήρου, Ἰλιάς Λ 221-222).

Πίσω όμως από τη μοναδική ποιότητα αυτού του γάλακτος, γνωστού ήδη από την αρχαιότητα, υπάρχουν οι άνθρωποι.

Οι οικογένειες κτηνοτρόφων που εργάζονται σκληρά, για να μας δίνουν κάθε μέρα φρέσκο το γάλα που παράγουν. Οι άνθρωποι αυτοί συμβάλλουν στην τοπική κτηνοτροφία και παράλληλα στη διατήρηση της ζωής στα χωριά και στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Η δουλειά τους απαιτεί καθημερινή φροντίδα στη διατροφή και την υγεία των ζώων, την υγιεινή των εγκαταστάσεων, φροντίδα για το ίδιο το περιβάλλον.

Υπεύθυνοι για την ορθολογική χρήση της γης και του νερού, βόσκουν τα ζώα τους στην ευλογημένη φύση της Ροδόπης, τα αρμέγουν δύο φορές την ημέρα, συλλέγουν το γάλα σε ειδικές παγολεκάνες, οι οποίες το διατηρούν υπό ψύξη μέχρι την ώρα της συλλογής του από ειδικό βυτιοφόρο του γαλακτοκομείου μας.

Έτσι διατηρεί το γάλα τη φρεσκάδα του. Πολύ γρήγορα, επειδή οι αποστάσεις είναι μικρές, η πρώτη ύλη φτάνει στο γαλακτοκομείο και εκεί αρχίζει η επεξεργασία του γάλακτος.

Η ΡΟΔΟΠΗ στηρίζει όλους τους παραγωγούς και συνεργάζεται καθημερινά μαζί τους, με στόχο την παραγωγή ασφαλούς, ποιοτικού γάλακτος.

Με αυτό το αγνό, γευστικό και πλούσιο γάλα της Ροδόπης δημιουργούμε καθημερινά υψηλής ποιότητας με πλούσια και καθαρή γεύση τα παραδοσιακά προϊόντα Ροδόπη.
Από τη φύση της Ροδόπης για όλη την Ελλάδα.