Παραδοσιακά, αυθεντικά και... χορευτικά! - Γαλακτοκομείο Ροδόπη

Παραδοσιακά, αυθεντικά και… χορευτικά!

Η “ΡΟΔΟΠΗ” συνέβαλε στον καθαρισμό του περιαστικού άλσους της Ξάνθης
24 Σεπτεμβρίου, 2018
Ένα νέο αλσύλλιο στην πόλη από το γαλακτοκομείο ΡΟΔΟΠΗ και το Δήμο Ξάνθης
25 Νοεμβρίου, 2019

Στη ΡΟΔΟΠΗ αγαπάμε και σεβόμαστε την παράδοση στην πράξη. Γι΄αυτό, προσπαθούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας με διάφορους τρόπους.
Προκειμένου λοιπόν, να δώσουμε στους δικούς μας ανθρώπους τη δυνατότητα να τη βιώσουν και να την προσεγγίσουν με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο, δημιουργήσαμε γι’ αυτούς και τους/τις συζύγους τους ένα τμήμα Παραδοσιακών Χορών.

Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2018 και συνεχίζει δυναμικά την πορεία του μέχρι σήμερα. Αποτελείται από 10 άτομα, τα οποία διδάσκονται τους παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με χοροδιδάσκαλο από το Λύκειο Ελληνίδων.
Η πρώτη επίσημη παράσταση του χορευτικού μας, στη διάρκεια της οποίας είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας, δόθηκε στην κοπή πίτας της Ροδόπης και γέμισε όλους εμάς που ήμασταν εκεί με συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Γιατί εμείς στη ΡΟΔΟΠΗ, θέλουμε να συνυπάρχουν σε ό,τι κάνουμε: η παράδοση κι η αυθεντικότητα. Κι ο χορός είναι μια τέχνη, που μας βοηθά να κρατάμε επαφή με τις ρίζες μας, αλλά και να εκφράζουμε με τρόπο αυθεντικό την αγάπη που αισθανόμαστε για το μοναδικό μας τόπο.